Het schooljaar is gestart

Startdienst schooljaar.

Om het nieuwe schooljaar in te luiden werd ook dit jaar de startdienst in de St. Vituskerk gehouden, deze keer op woensdag 20 september.

Om het nieuwe schooljaar in te luiden, werd ook dit jaar de starviering in de St. Vituskerk gehouden, deze keer op woensdag 20 september. Om half elf begon de viering voor de bovenbouw. En een uur later voor de onderbouw. Wandelend, fietsend of met de auto kwamen de kinderen en ook ouders naar de kerk waar Pastoor Carlos iedereen van harte welkom heette. Het thema was dit jaar ‘Welkom’. De kerk hing vol feestelijke slingers die de kinderen zelf gemaakt hadden.

Van tevoren was er door de leerlingen geld opgehaald voor de slachtoffers van de orkaan op Sint Maarten. Hiervoor hadden zij thuis een ‘Heitje voor een Karweitje’ gedaan of op andere wijze geld ingezameld. Het geld werd eerst vooraan in de kerk in enkele grote potten verzameld. De totale opbrengst van deze actie, waarvan aan de basis drie leerlingen van groep 8a stonden, was:
€ 861,87

Het geld is inmiddels overgemaakt naar het Rode Kruis op het giro nummer 5125. Begeleid door juf Margreet achter het keyboard, zong iedereen de liedjes rondom het thema vrolijk mee. Tussendoor werden er gedichtjes voorgedragen, het Bijbelverhaal van de Verloren Zoon verteld en zelf geschreven tekstjes voorgelezen. De sfeer was prima.

• IMG_1914.JPG
  • IMG_1916.JPG