Over de Minister Calsschool

Kinderen samen aan het lezen op schoolDe Minister Calsschool is een buurtschool met twee locaties in een groene omgeving. De verwachtingen van de kwaliteit van onderwijs en opvang zijn hoog en er zijn meerdere scholen in Naarden om uit te kiezen. Dat daagt ons uit om continu aandacht te hebben voor de kwaliteit van ons onderwijs, de zichtbaarheid en toegankelijkheid en de stabiliteit binnen team en directie. 

Wij zijn een school waar jong en oud (ook leerkracht en leerling) van en met elkaar leert, elkaar motiveert in een plezierige werk-/leeromgeving en waarbij zelfreflectie en feedback de sleutelwoorden zijn voor ontwikkeling. Leerlingen worden bij ons op school voorbereid op de verdere stappen die ze mogen gaan zetten in de maatschappij, waarbij weerbaarheid, een eerlijk zelfbeeld en een realistische kijk op de wereld van belang zijn. Zowel leerlingen als leraren worden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken, ze bij zichzelf en anderen te zien en ze uiteindelijk verder te ontwikkelen.

We vinden het belangrijk dat we kunnen leren in een veilige en voorspelbare omgeving en vanuit een doorgaande lijn. We clusteren, ​naast individuele trajecten, zoveel mogelijk op onderwijsbehoeftes, waardoor leerlingen passende instructie, verwerking en begeleiding krijgen aangeboden. Leerlingen én leerkrachten zijn in staat om realistische doelen te stellen en te behalen en ontwikkelen daarmee een sterk inzicht in het eigen handelen en hun houding. In alles wat we doen stimuleren we een onderzoekende houding waarmee we de betrokkenheid, zelfstandigheid, creatief denken en samenwerken stimuleren. Naast de bekende schoolvakken besteden we ook expliciet aandacht aan de brede vaardigheden, gericht op “Wie ben ik? en Wat wil/kan ik?”.  

Op de minister Calsschool werken we met interne en externe specialisten in een professioneel, warm, gepassioneerd en behulpzaam team. Je wordt gehoord en gezien! 
 

Home Over ons